Cuticulele – Ce sunt? Sfaturi de ingrijire ale cuticulelor

Rolul cuticulelor este acela de a actiona exact ca un scut ce protejeaza tesutul care produce celulele din care unghia este alcatuita.

Unghiile sunt alcatuite dintr-o proteina numita keratina. La randul lor, ele ne protejeaza pielea sensibila din varful degetelor. Cuticulele acopera tesutul de keratina de la baza unghiei, urmand sa se intareasca pe masura ce se extinde spre varful unghiei.

Cuticulele sunt importante pentru textura si sanatatea unghiilor.

In momentul in care ingrijirea lor este fie necorespunzatoare, fie facuta intr-un mod gresit, pot aparea probleme, precum infectii.

5 Sfaturi pentru ingrijirea corespunzatoare a cuticulelor

1. Poate cel mai important sfat, nu taiati cuticulele!

In momentul in care cuticulele au inceput sa creasca si, asa cum se intampla, au un aspect mai putin frumos din punct de vedere estetic, primul lucru care ne vine in minte este sa le indepartam, taindu-le.

Ei bine, acest lucru este total gresit! Prin actiunea de a indeparta cuticulele, taindu-le, nu facem nimic mai mult decat sa lasam unghia “prada” microbilor si bacteriilor. Acestia nu fac altceva decat rau unghiei. Se poate ajunge chiar la infectii destul de grave.

2. Pentru indepartarea cuticulelor mult crescute, trebuie sa folosim un instrument specia!

Este normal sa ne incomodeze cuticulele care au crescut prea mult. Acestea ofera un aspect destul de neingrijit unghiei.

Nimeni nu a spus ca acestea nu trebuie si ele frumos ingrijite.

Pentru a indeparta atat cat este cazul cuticulele crescute spre varful unghiei, trebuie sa folosim un instrument special pentru ele sau mult mai usor, un betisor din lemn de bambus.

Umeziti putin unghiile si tot ce trebuie sa faceti este sa impingeti cuticula. Astfel, unghia va parea mult mai lunga, iar oja se va putea aplica uniform.

Taierea cuticulelor le determina sa creasca mai tari si cu tendinta de crapare. Multe persoane care si-au taiat cuticulele vreme indelungata se tem ca, daca renunta la obicei, acestea vor creste din ce in ce mai mult, pana capata un aspect grotesc. Dermatologii infirma acest mit si spun ca nicio interventie nu poate schimba rata naturala de crestere a cuticulelor.

3. Cuticulele trebuie să fie hidratate

Aspectul inestetic al cuticulelor este dat, in principal, de uscarea, craparea si exfolierea lor. De aceea, pentru a le ingriji corespunzator (fara sa apelati la forfecuta de unghii), este necesar sa aplicati frecvent o crema hidratanta.

Este bine de evidentiat faptul ca pentru un aspect estetic frumos, trebuie sa hidratam cuticulele frecvent. Doar pentru ca folosim crema o data la cateva zile nu inseamna ca vom observa o schimbare.

4. Purtati manusi in momentul in care intrati in contact cu substante puternice

Fie ca spalam vasele sau curatam anumite suprafete este bine sa folosim intotdeauna manusi. Substantele din componenta produselor de curatat sunt foarte puternice pentru maini. Astfel, le ataca si rezultatul este piela aspra sau unghiile ce isi pierd rezistenta.

Chiar si dizolvantul de unghii sau acetona trebuie sa fie alese cu grija.

5. Evitati rosul unghiilor

Problema cu care se confrunta foarte multe persoane.

Pe langa faptul ca rosul unghiilor are drept consecinta un aspect urat al mainilor, acest tic “evolueaza” si in a va smulge cuticulele cu dintii. Acest lucru lasa unghia neprotejata si loc liber bacteriilor.

Vrei sa stii mai multe despre serviciile si preturile noastre? Te asteptam pe site!

Aloca-ti timp doar pentru tine si programeaza-te la o sedinta de rasfat la numarul de telefon:
0729 801 610.

Nails Story – Ingrijirea ta este bucuria noastra!

Leave a Reply